'Kansen benutten, juist in gebieden die een kwaliteitslag maken. Het maakt Nobillon tot een solide partner'

Amsterdamse bibliotheek huurt voormalige Albert Heijn

De Openbare Bibliotheek Amsterdam huurt met ingang van 1 oktober 2014 de voormalige Albert Heijn-supermarkt aan de Linnaeusstraat 40-44 in Amsterdam-Oost van Nobillon Vastgoed. De overeenkomst heeft een looptijd van vijftien jaar.

De oppervlakte van het nieuwe bibliotheekfiliaal bedraagt 670 m2. Met de opening van het nieuwe filiaal worden de vestigingen van de De Openbare Bibliotheek (OBA) in de Watergraafsmeer en aan de Eerste Oosterparkstraat opgeheven, de vestiging aan het Javaplein in Amsterdam-Oost blijft gehandhaafd. De entresol van 350 m2 die bij Albert Heijn in gebruik was, wordt herontwikkeld tot zes koopwoningen.

Met Ahold bereikte Nobillon overeenstemming over de afkoop van de huurverplichting. De supermarktketen vult tot het aflopen van zijn huurcontract de huurpenningen van de bibliotheek aan. Albert Heijn verhuisde de vestiging aan de Linnaeusstraat naar een XL-vestiging van 1.750 m2 in het nieuwe winkelcentrum Oostpoort, ruwweg 500 meter verderop.

Nadat de huur was opgezegd heeft Nobillon geen makelaar ingeschakeld. 'De belangstelling voor het pand binnen ons eigen netwerk was groot', vertelt Stefan de Jonge van Nobillon. 'We hebben serieuze gesprekken gevoerd met Lidl, Big Bazar en Action. Toen de bibliotheek voor vijftien jaar wilde huren hebben wij toegehapt. Waar zie je dat tegenwoordig nog?'

Advocaat Willem Russell van het Amsterdamse advocatenkantoor Warendorf en Frans van Onna van Ambuco Property Consultancy adviseerden OBA bij deze transactie. Eerder dit jaar opende OBA een nieuwe vestiging in De Hallen aan het Bellamyplein in Amsterdam Oud-West.


< Terug