'Kansen benutten, juist in gebieden die een kwaliteitslag maken. Het maakt Nobillon tot een solide partner'

Uitgekiend concept voor historierijk gebouw

Samen met een bevriende Amsterdamse vastgoedondernemer sloeg Bart Harts (directeur Nobillon) de handen ineen en ontwikkelden zij, samen met een MVO-consultant, een uniek plan om in een karakteristiek pand een restaurant en kookschool te ontwikkelen. Een plan dat ook oplossingen biedt voor knellende maatschappelijke problemen in Amsterdam-Zuid. En een plan dat tegemoet komt aan de behoeften van de wijk.

De Kookschool. Zo hebben we ons plan gedoopt. Al tekenen we daarbij direct aan dat die naam niet volledig de lading dekt. Het kloppend hart van het pand wordt gevormd door De Kookschool. Een bijzondere school waar kinderen leren over gezonde voeding. Waar zij kennis kunnen maken met gerechten uit verschillende culturen. Waar zij leren koken. En misschien zelfs een plek waar kinderen, voor ze naar school gaan, kunnen komen ontbijten.

In de avonduren is het Restaurant De Kookschool. Dé plek waar buurtbewoners - en bezoekers van buiten - elkaar kunnen ontmoeten en bij elkaar aan tafel kunnen schuiven om te genieten van de gerechten die eerder die dag door de leerlingen zijn voorbereid.

Voorzieningen meet meerwaarde

Omdat een school als deze niet zelfstandig kan bestaan, zijn andere voorzieningen nodig. We hebben gezocht naar voorzieningen die niet alleen het bestaansrecht van De Kookschool garanderen maar ook een toegevoegde waarde hebben. Zodat een combinatie van functies ontstaat die elkaar versterken.

De Kookschool in het hart van het pand wordt geflankeerd door centra voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang aan de ene zijde en een seminar- en instructieruimte aan de andere zijde, geschikt voor lessen over voeding, voor seminars en voor andere bijeenkomsten.

Mooi wonen boven de Kookschool

Boven De Kookschool komen appartementen. Daarmee sluiten we aan bij veel moderne brede schoolconcepten waar de verkoop van woningen de ontwikkeling van goed geoutilleerde maatschappelijke voorzieningen mogelijk maakt.

Boven De Kookschool zal het mooi wonen zijn, midden in een authentieke wijk, met een bijzonder restaurant op de begane grond. Dat is het beeld dat wij voor ogen hebben. Het beeld van een multifunctionele én multiculturele voorziening waarin opvang, onderwijs en ontmoeting samenkomen. En dat is precies waaraan de wijk behoefte heeft.

Download de Kookschool brochure


< Terug